Home Diensten Stapprogramma’s

Activiteit: Stapprogramma’s

  • Instapje, Opstapje en Opstap
  • Voor kinderen van 1 tot 6 jaar
  • Samen leren spelen en ontwikkelen
  • Gewoon bij je thuis

Wat zijn Stapprogramma’s?

Stapprogramma’s zijn programma’s voor kinderen en ouders. Je gaat samen met je kind aan de slag met leuke opdrachten en leerzame activiteiten. De opdrachten en activiteiten helpen je kind bij zijn of haar ontwikkeling. Zodat hij of zij straks op school goed meekomt. Als ouder leer je hoe je die ontwikkeling zo goed mogelijk kunt aanmoedigen. En: het is hartstikke gezellig om samen bezig te zijn!

Er zijn drie Stapprogramma’s:

  • Instapje: voor kinderen van 1 tot 2 jaar. Duur: 26 weken.
  • Opstapje: voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Duur: 30 weken.
  • Opstap: voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Duur: 30 weken.

Je kunt één van de programma’s volgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere programma’s te doorlopen.

Voor wie zijn de Stapprogramma’s?

De Stapprogramma’s Instapje, Opstapje en Opstap zijn bedoeld voor ouders die (weer) op een leuke manier willen leren spelen en samenwerken met hun kind. Misschien loop je in de opvoeding tegen problemen aan. Of vind je het lastig om met je kind te spelen. De Stapprogramma’s kunnen dan helpen.

Hoe werkt het?

Is Instapje, Opstapje of Opstap iets voor jou en je kind? Dan kun je jezelf aanmelden. Gebruik daarvoor de contactgegevens onderaan de pagina.

Intake
Na je aanmelding komt een medewerker van M.O.S. bij je langs. Samen bekijken jullie of (één van de) Stapprogramma’s passen bij jou en je kind.

Wekelijks huisbezoek
Gaan jullie Instapje, Opstapje of Opstap volgen? Dan komt elke week een medewerker van M.O.S. bij je thuis. Deze geeft je werkbladen en materialen waarmee jij en je kind aan de slag kunnen, neemt ze met je door en beantwoordt vragen.

Eigen bijdrage
Voor de Stapprogramma’s vragen we een eigen bijdrage. Bij Instapje en Opstapje is de eigen bijdrage €12. Bij Opstap is dit €14. Deze bijdrage is bedoeld voor werkbladen en materialen.

Waar en wanneer?

Je kunt op elk moment met de Stapprogramma’s starten. Je volgt de programma’s gewoon thuis.

Meer informatie

Wil je meer weten over Instapje, Opstapje of Opstap? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met team Opvoedingsondersteuning en Ontwikkelingsstimulering.

Contact opnemen?

Opvoedingsondersteuning & Ontwikkelingsstimulering