Home Diensten Mantelzorgondersteuning

Activiteit: Mantelzorgondersteuning

  • Ondersteuning voor alle mantelzorgers van Smallingerland
  • MeiJo Mantelzorgpas
  • Mantelzorgcafé
  • Mantelzorgcompliment

Wat is Mantelzorgondersteuning?
Voor iemand zorgen is ontzettend waardevol. Maar het kan ook best veel van je vragen. M.O.S. ondersteunt alle mantelzorgers in de gemeente Smallingerland. We helpen jou om niet alleen goed voor de ander, maar ook voor jezelf te zorgen.

M.O.S. Wegwijzers is het startpunt voor mantelzorgondersteuning. Heb je een vraag over mantelzorg? Wil je graag andere mantelzorgers ontmoeten om ervaringen uit te wisselen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor ondersteuning in Smallingerland? Neem dan contact op met M.O.S. Wegwijzers. Onze medewerkers helpen je graag bij:

Vragen en verwijzingen
Als je voor een familielid, vriend of naaste zorgt, komt er best veel op je af. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. De mantelzorgconsulent van M.O.S. kan je helpen. De consulent denkt met je mee, heeft antwoord op je vragen en weet welke ondersteuning er mogelijk is.

Registratie als mantelzorger
Door je te registreren als mantelzorger in Smallingerland, blijf je op de hoogte van activiteiten voor mantelzorgers in de gemeente.

Kennismakingsgesprek
In een kennismakingsgesprek kun je jouw situatie met ons bespreken. We geven je informatie over de mogelijkheden voor mantelzorgers in Smallingerland.

Mantelzorgpas MeiJo
Als mantelzorger kun je gratis gebruikmaken van de MeiJo-pas. Met deze pas ontvang je korting op activiteiten en diensten van MeiJo. Je kunt ook meedoen aan activiteiten die de gemeente organiseert voor mantelzorgers.

Mantelzorgcompliment
Als mantelzorger doe je belangrijk en waardevol werk. Daar willen we u voor bedanken. Dat doen we met het mantelzorgcompliment. Dit is een bedrag van € 100 euro. Je kunt het mantelzorgcompliment één keer per kalenderjaar aanvragen als je:

  • mantelzorg verleent aan een inwoner van de gemeente Smallingerland,
  • minimaal 8 uur per week mantelzorg verleent én
  • al langer dan 3 maanden mantelzorg verleent.

Heb je het mantelzorgcompliment aangevraagd? Het kan een paar weken duren voor het bedrag op je rekening staat.

Mantelzorgcafé
In het Mantelzorgcafé ontmoet je mantelzorgers, zorgprofessionals en andere betrokkenen. Je kunt er je verhaal delen, ervaringen uitwisselen en vragen stellen. Lees hier meer over het Mantelzorgcafé.

Voor wie is Mantelzorgondersteuning?
Alle mantelzorgers in de gemeente Smallingerland kunnen gebruikmaken van de mantelzorgondersteuning van M.O.S.

Hoe werkt het?
Je kunt bellen, chatten of mailen met de mantelzorgondersteuning van M.O.S.

Bellen
Telefoonnummer: 0512 – 334 112
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

Chatten
Via www.moswegwijzers.nl
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

Mailen
E-mailadres: mantelzorg@mosweb.nl

Meer informatie
Kijk voor algemene informatie over mantelzorg op www.mantelzorg.nl.
Naast M.O.S. zijn er meer organisaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Het complete overzicht van mogelijkheden in de gemeente Smallingerland vind je hier.

Wil je meer weten over mantelzorgondersteuning van M.O.S.? Neem dan contact op met M.O.S. Wegwijzers via www.moswegwijzers.nl.