Home Diensten Kansrijke Start

Activiteit: Kansrijke Start

 • Een goede start voor elk kind
 • Landelijk programma
 • Voor professionals

Wat is Kansrijke Start?

Ieder kind verdient een goede start. Als je leven goed begint, heb je later namelijk een grotere kans om gezond en gelukkig te worden. Het programma Kansrijke Start helpt ouders om hun kind de beste start te geven.

Kansrijke Start is een landelijk programma. Het is in 2018 begonnen. M.O.S. voert het programma uit voor de gemeente Smallingerland.

Voor wie is Kansrijke Start?

Kansrijke Start richt zich op de samenwerking tussen professionals. Denk aan verloskundigen, medewerkers van het sociaal wijkteam of de jeugdgezondheidszorg. Want als zij elkaar beter weten te vinden, krijgen ouders en kinderen sneller de juiste ondersteuning.

Hoe werkt het?

Kansrijke Start richt zich op 3 belangrijke momenten. Dit worden actielijnen genoemd.

 • Voor de zwangerschap
  De eerste actielijn richt zich op aanstaande ouders. Zij worden geholpen om goed voorbereid aan de zwangerschap te beginnen.
 • Tijdens de zwangerschap
  De tweede actielijn richt zich op het voorkómen en snel opmerken van problemen bij (aanstaande) ouders. Zodat zij sneller de juiste hulp krijgen.
 • Na de geboorte
  Een kind opvoeden kan af en toe best lastig zijn. De derde actielijn helpt ouders om zich voor te bereiden op de opvoeding. 

Elke actielijn heeft zijn eigen projectgroep. De projectgroepen organiseren activiteiten. Sommige activiteiten zijn bedoeld voor professionals. Anderen zijn voor ouders en kinderen. Die gaan bijvoorbeeld over zwangerschap of het stimuleren van de taalontwikkeling bij je kind.

Meer informatie

Wil je meer weten over Kansrijke Start? Kijk dan op kansrijkestart.nl.