Home Diensten Jongerenwerk: DR88Vibes

Activiteit: Jongerenwerk: DR88Vibes

  • Voor alle jongeren in Smallingerland
  • Ondersteunen en begeleiden
  • In de wijk, op school en in het jongerencentrum

Wat is jongerenwerk?
Soms loop je even vast. Omdat het thuis niet zo lekker gaat. Of juist op school. Jongerenwerk kan dan helpen. De jongerenwerkers van M.O.S. signaleren, ondersteunen en activeren jongeren in de gemeente Smallingerland. Ze gaan graag met jou in gesprek. Ze bieden een veilige plek. En ze geven je de kans om je talenten te ontwikkelen. Dat kan individueel, maar ook in een groep. Zodat jij (weer) vertrouwen krijgt in jezelf en je omgeving.

Voor wie is jongerenwerk?
Jongerenwerk is er voor alle jongeren in de gemeente Smallingerland van 12 tot 30 jaar.

Hoe werkt het?
De jongerenwerkers van M.O.S. werken op verschillende manieren.

Op straat
De jongerenwerkers zijn regelmatig aanwezig in wijken in Drachten en de omliggende dorpen. Zie je onze jongerenwerkers? Dan mag je hen altijd aanspreken.

Soms nemen we de M.O.S.-bus mee. Dat is onze mobiele ontmoetingsplaats. In de bus kun je gewoon langskomen. Bijvoorbeeld om een praatje te maken, samen een spel te spelen of lekker muziek te maken.

Bij zorgen of overlast
Ook andere wijkbewoners kunnen de jongerenwerkers aanschieten. Bijvoorbeeld omdat ze zorgen hebben over een jongere of overlast ervaren. We gaan dan met buurtbewoners én de jongeren in gesprek om samen tot een oplossing te komen.

Op school
Wil het op school even niet lukken? De jongerenwerkers van M.O.S. gaan graag met je in gesprek over wat er speelt en wat je nodig hebt. We hebben verschillende projecten die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld op het gebied van online veiligheid of schulden.

In het jongerencentrum
De jongerenwerkers zijn ook vaak aanwezig in jongerencentrum Place2B.

Begeleiding en talentontwikkeling
Loop je even vast? Weet je niet welke opleiding bij jou past? Of is er iets anders dat je wilt delen? De jongerenwerkers van M.O.S. denken met je mee en zoeken samen met jou naar een passende oplossing of vervolgstap. Dan doen we bijvoorbeeld met het programma MDT.

Meer informatie
Wil je meer weten over jongerenwerk van M.O.S.? Neem dan contact op met Dennis Donker, teamleider jongerenwerk bij M.O.S.

Contact opnemen?

Dennis Donker