Gezelligheid in de Utwyk!

iedereenOp 29 januari j.l. is er onder begeleiding van M.O.S. door de leerlingen van de Friese Poort een ontzettend leuke activiteit in wijkcentrum de Utwyk (wijk de Swetten) georganiseerd voor cliënten van hun stage adres: de Fries Wouden.

Deze activiteit is één van de uitdagingen die aan hun praktijkroute ‘Mee op Verkenning’ verbonden is. In deze praktijkroute maken leerlingen van zorg-opleidingen ook kennis met welzijn en leren op zelfstandige wijze waar deze twee werkvelden elkaar raken en hoe ze gebruik van elkaar kunnen maken.

Door met hun cliënten in gesprek te gaan zijn ze tot een passend programma gekomen met Hollandse spellen en lekkere huisgemaakte taart. Ze hebben in overleg met de cliënt gekeken naar wat eventuele drempels zijn om de deur uit te gaan en hebben voor verschillende deelnemers vervoer geregeld zodat iedereen die wou, mee kon doen. De aanwezigheid van bekende gezichten werd door veel deelnemers op prijs gesteld. Men beleefde het als een leuk uitje en als kennismaking met het wijkcentrum en wat daar voor mogelijkheden zijn.
Er zijn leuke contacten ontstaan tussen deelnemers onderling en er zijn contactgegevens uitgewisseld voor toekomstige ontmoeting. De stagiaires vonden het erg leuk om deze activiteit te organiseren en het was voor hen een meerwaarde om hun cliënten ook eens op een andere manier te leren kennen. Het is leerzaam om te weten wat mensen in beweging brengt!

sjoelen